Palliatief terminale zorg

Wat is palliatief terminale zorg? We spreken van palliatief terminale zorg (of palliatieve terminale zorg) wanneer de palliatieve zorg overgaat in terminale zorg. Hiervan is sprake als er eerst zorg is verleend in de palliatieve fase, wanneer genezing niet meer mogelijk is. Palliatief terminale zorg wordt pas verleend wanneer de levensverwachting nog drie maanden is of minder. De zorg zal dan nog intensiever worden en vaak zal er dag en nacht toezicht moeten worden gehouden.

24 uur per dag begeleiding en ondersteuning

Met palliatief terminale zorg ontvangt u vaak zorg in de vorm van 24-uurs zorg. Dit betekent dat u dag en nacht omringd bent door één of meerdere zorgverleners, waarop u altijd beroep kunt doen. U kunt deze zorg ontvangen in een zorginstelling, maar vaak is het wenselijker om thuis te blijven wonen. Door de kwaliteit van particuliere zorg is dit steeds vaker mogelijk, zodat u niet hoeft te verhuizen. Zo kunt u bijvoorbeeld terecht bij Zuster Jansen, een particuliere thuiszorgorganisatie met jarenlange ervaring. Wij kunnen u helpen wanneer u palliatief terminale thuiszorg nodig heeft. Daarnaast kunt u onze zorg inzetten als u moet wachten op plek in een hospice.

Intensieve (overbruggings)zorg bij u thuis

Indien thuis blijven wonen voor u niet mogelijk is, kunt u zorg ontvangen in een hospice of verpleeghuis. Vaak komt u op een wachtlijst terecht en moet u wachten op de verzorging en verpleging die u nodig heeft. Particuliere 24-uurs zorg is dan voor u een uitstekende oplossing in de tijd dat u wachtende bent. U ontvangt dan intensieve zorg bij u thuis, zodat u altijd in goede handen bent. Wilt u meer weten over particuliere overbruggingszorg bij u thuis? Bel dan naar 020 – 63 66 837 voor meer informatie en een persoonlijk gesprek.

Lees meer bij Zuster Jansen